Кадър: Инициатива Правосъдие за всекиМъж бе отведен с полиция от кръстовището

...
Кадър: Инициатива Правосъдие за всекиМъж бе отведен с полиция от кръстовището
Коментари Харесай

Полиция отведе мъж от протеста на Орлов мост

Кадър: Инициатива " Правосъдие за всеки "

Мъж бе отведен с полиция от кръстовището на столичния Орлов мост, откакто изразил несъгласието си с блокадата.

Бързата интервенция на униформените предотвратила ескалация на напрежението, посочва БНТ.

Пред медиите мъжът съобщи, че не се плаши от протестиращите, тъй като бил съден за футболно безчинство.

Протестиращите го упрекнаха, че е подбудител и че е пийнал. Той съобщи, че не може да се прибере в дома си и това го е ядосало, посочва NOVA.

За повторно през днешния ден Орлов мост става сцена на напрежение, откакто сутринта на кръстовището се случи напрежение сред дама и PR-а на някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева.

Трето денонощие София под обсада.

Въпреки опитите на полиция и община да накарат протестиращите да махнат палатките от " Орлов мост ", лагерът там остава, а ситуацията е спокойна.

За придвижване са затворени булевардите " Цариградско шосе ", както и " Евлоги и Христо Георгиеви ". На място има засилено полицейско наличие, написа vesti.bg.

Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на държавното управление, оставка персонално на премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев и осъществяване на почтени избори. От през днешния ден към настояванията си протестиращите прибавят и оставка на ръководителя на КПКОНПИ и някогашен основен прокурор Сотир Цацаров.

Пред Министерския съвет също втори ден има палатков лагер. Протестиращите там се събраха преди 19 часа, само че оставиха придвижването по бул. " Дондуков " отворено.

Очаква се стачкуващите да поемат на шествие по улиците на София. Антиправителствените митинги към този момент не престават над 3 седмици. Ситуацията е спокойна.

По-рано пред Министерски съвет представителите на така наречен " Отровно трио " дадоха къс брифинг, на който обясниха за какво съгласно тях кабинетът " Борисов " не подава оставка. Според тях аргументите са покупко-продажби и стопански ползи.        

" 7 тенти са ни дарени от една компания. Всички останали са закупени и дарени по същия принцип. Хората ни питат какво би трябвало - чадъри, тенти, палатки? Отидете купете, каквото желаете ", изясни Николай Хаджигенов

" Не знам дали чухте, че трактористи имат намерение да блокират Северна България. Те са гневни от изказването на господин Ревизора ", съобщи Велислав Минеков.

Заявката на протестиращите са палатковите лагери в центъра на София да останат, до момента в който не се получат дълго чаканите оставки. В четвъртък към 21 часа стартира и трансформиралото се в обичайно шествие, като протестиращите стигнаха до " Орлов мост ", където се сляха с другия палатков лагер.

Оттам те се разделиха на няколко лъча и блокираха други значими кръстовища в София.

Протестиращи се заканиха да блокират изцяло пътя към Черноморието. Към 19 часа обаче Автомагистрала " Тракия " в региона на пътния възел за Стара Загора и Хасково остана отворена.

Началото на митинга в Стара Загора бе оповестено за 18.30 часа, а за събирателен пункт на протестиращите бе разгласен паркинг.  През града на липите мина голямо автошествие, което по информация на NOVA пътува към скоростния път. По непотвърдена информация от полицията няма да позволен колите до Автомагистрала " Тракия ", тъй като нямат това позволение. 

Освен в столицата митинги има на доста места в страната. В Пловдив шествие върви по основната улица в града. Младите носят голям транспарант, на който са изписали " Ние сме България. Ние сме силата, ние сме властта ", показва БГНЕС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР